03-04-12

Evaluatie van de Startersselectie van 02-2012

Het overzicht van waarden en rendementen kan je hier vinden: http://www.mijnkapitaal.be/leren-beleggen-fondsen/evaluat...

Sla de nieuwe blog in je favorieten op: deze verdwijnt binnenkort

 

LOGO MIJN KAPITAAL.png

19-03-12

4,35 % op 45 dagen:

Van de 14 geselecteerde fondsen zijn er 12 die een positief rendement tonen ( zonder rekening te houden met eventuele instap- of transaktiekosten, omrekeningen naar euro of taksen allerhande). Zoals je merkt doet mijn selectiesysteem wat het moet doen !

4,35 % op anderhalve maand is een rendement waar de meeste spaarboekjes bijna 2 jaar voor nodig hebben.

beginners 001.jpg

 

 

02-03-12

Eenheidswaarden op 01 03 2012

Voor diegenen die nog niet overtuigd zijn van het nut van een fondsenbelegging: op 1 maand halen we een rendement dat hoger ligt dan het rendement van een spaarboekje over een heel jaar.

Ook mijn selectiesysteem doet wat het moet doen: slechts twee fondsen van de 14 tonen een negatief rendement. Ik hoop dat niet iedereen nu juist die twee gekozen heeft.

BEGINNERS 20120301 001.jpg

 

Dit resultaat toont nogmaals het belang van diversificatie of spreiding. Nooit alle eieren in dezelfde mand is één van de hoofdregels.

De elementen die ik niet gebruik in mijn selectie staan al beschreven in de cursus. Momenteel ben ik het selectiesysteem dat ik gebruik aan 't uitschrijven. Dat verschijnt eerstdaags. Daarna leg ik uit hoe men dan een "echte" portefeuille opbouwt.