05-12-11

De Volatiele houdt stand

VOLATIELE 001.jpg

 

Onze “Volatiele” combinatie verliest sinds half november -0,02 %. Laat ons maar zeggen dat dat gewoon een status quo is. In deze moeilijke periode voor het grootste gedeelte te danken aan de kapitaalsbuffer die ook voor de kapitaalsgarantie zorgt.  Daar dient zo’n buffer toch altijd voor: om schokken op te vangen en het kapitaal te beschermen.

Voor het grootste gedeelte schrijven we, want er is deze maal slechts één fonds dat een meerwaarde laat optekenen: eigenaardig genoeg is dat European Smaller Companies van Threadneedle dat er 0,28 % kan aan toevoegen en alzo bij de best presterende fondsen kan blijven.

Al de andere fondsen laten rode cijfers optekenen waarbij World Mining van Blackrock de kroon spant met een negatief cijfer van – 1,69 %. Eén van de meest volatiele fondsen van het moment, World Gold ( ook van Blackrock ) blijft ook deze maal zorgen voor grote verschillen en verliest – 1,40 %. Toch opmerken dat dit fonds nochtans nog altijd de hoogste meerwaarde met zich meedraagt van al de geselecteerde fondsen: een meerwaarde van 33 % sinds de start van onze portefeuille. Greater China van Schroder laat -0,38 % liggen en Templeton Asian Growth -0,08 % : da’s eigenlijk ook een status quo.

Volgende evaluatie komt onze combinatie op zijn tweede verjaardag: ik ben van mening dat we terecht fier kunnen zijn: we doen het beter dan een gewoon spaarboekje en we kijken zeker niet aan tegen grote verliezen. Dat betekent dat we bij de minste hausse van de beurzen in staat gaan zijn om mooie rendementen te behalen. Want na regen komt er altijd zonneschijn toch ?

Volgende maal zijn we ook terug paraat om sneller dan nu ( van op afstand ) de overzichten te bezorgen.

Tot dan, Al Fonds.

 

13:17 Gepost door Alfonds in 6.2. Volatiele portefeuille | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.