06-12-11

De Gedurfde daalt lichtjes...

GEDURFDE 001.jpg 

De “Gedurfde portefeuille” heeft geen vastrentend gedeelte om de schokken op te vangen en gaat op die manier tijdens de tweede helft van november bijna 1 % achteruit ( - 0,93 % ). Alles bij mekaar blijft hij zelfs op deze moeilijke momenten nog altijd positief: dat wil zeggen dat we klaarzitten om bij de eerstvolgende hausse rendement te nemen. We blijven immers rekenen op de euro.

De fondsen die zorgen voor dit resultaat en nog altijd een fikse meerwaarde blijven behouden zijn, zoals je kan zien: World Gold van Blackrock, Emerging Markets Bond van Threadneedle, Investissement van Carmignac en ook World Mining van Blackrock. Al de andere fondsen laten rode cijfers optekenen. We hadden gerekend op de Indiase Singh-regering maar die slaagt er blijkbaar niet in om haar programma door te drukken.

Ook tijdens deze evaluatie staan de meeste fondsen op verlies. Toch zijn er drie ( of eigenlijk maar twee ) die zorgen voor aangroei: New Energy van Blackrock dikt met 1,41 % aan en zelfs Carmignac Investissement met 1,38 %. Eerlijk is eerlijk: Real Estate van Petercam groeit ook aan al is het maar met 0,02 %. Beter als niks in deze woelige momenten.

Al de andere zijn verliezers: Global Indian van HSBC nogmaals met -5,25 %. Ik had dit fonds moeten verkopen bij de eerste doorbraak van de stoploss-drempel, dan had ik het ondertussen opnieuw veel goedkoper kunnen inkopen. Voorlopig blijf ik immers geloven in dit fonds, maar ik zal nu eerst wat verlies moeten ophalen. Eigenlijk een beginnersfout: als de limiet doorbroken wordt, zou men zonder nadenken moeten verkopen. Nu is het echter te laat. In de toekomst daarover meer.

Al de andere “verliezen” schommelen rond de-1,50 % zodat ik ze hier niet allemaal apart ga opsommen.

Al bij al blijven we optimistisch: een portefeuille die gestart is begin 2010 en nu nog altijd evaluaeert met zwarte cijfers is al een erg positieve noot.

Ik kijk al uit naar 16 december en hoop dan op nog betere resultaten.

Tot dan, Al Fonds.

 

 

21:14 Gepost door Alfonds in 6.3. Gedurfde portefeuille | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.