09-12-11

En toch stijgt de Gematigde nog

GEMATIGDE 001.jpg

 

 

Tijdens de laatste helft van november steeg onze portefeuille toch nog met +0,03 %. Ik wil vlot toegeven dat dit niet veel is en bijna volledig toe te schrijven is aan de kapitaalsbuffer die doet wat hij moet doen. Het fondsengedeelte heeft het momenteel moeilijk maar als we gaan kijken naar het totale rendement tijdens het tweejarig bestaan van ons fonds, dan zien we dat het fonds met de zwakste prestatie toch nog het rendement van een spaarboekje evenaart. Alle andere fondsen verslaan dat spaarboekske met glans.

 

Moesten we alles in fondsen en in dezelfde verhouding als hierboven geïnvesteerd hebben, dan hadden we nu een meerwaarde van meer dan + 18 % ( op bijna 2 jaar ). Daar moet je met een spaarboekje meer dan 5 jaar over doen ! En dat allemaal zonder kunst een vliegwerk of ingewikkelde kunstgrepen.

 

Je gaat ons niet horen zeggen dat we ontevreden zijn.

 

De fondsen die deze maal toch nog voor winst gaan, zijn het Invesco-fonds en het Janus-fonds. Een kleine winst maar toch winst.

 

De “verliezers” zijn: Global Allocation van Blackrock met – 0,17 %, Threadneedle Emerging Markets Bond met – 0,77 % en het meest volatiele fonds van de laatste weken BGF World Gold met – 1,15 %.

 

Volgende evaluatie bestaat onze portefeuille precies twee jaar. Of we dan weer stijgen of dalen is in deze turbulente momenten niet te voorspellen. De ene Europeaan zegt dit en de beurzen stijgen, de andere komt dat vertellen en we gaan weer naar af. Vervelen doen we ons zeker niet.

 

We kijken dan ook vol spanning uit naar half december om te kijken of die eindejaarsrally er nu komt of niet komt.

 

Tot dan Alfonds.

 

20:15 Gepost door Alfonds in 6.1. Gematigde portefeuille | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.