12-01-12

Resultaten op periodes van 3 JAAR - Pagina 2

Dit zijn cijfers die u nergens terugvindt. Ik heb berekend wat een fonds als  jaarlijks rendement kan neerzetten tijdens opeenvolgende periodes van 3 jaar.

Het aantal gemaakte berekeningen staat in de kolom AM.

Mogelijks zijn er naast de positieve resultaten ook negatieve: in de kolom Perc vind je onmiddellijk het percentage van de positieve.

In de kolom AV krijg je het gemiddelde van al die berekeningen.

Je vindt ook de beste en de minste prestatie: het verschil tussen die beide cijfers geeft u een zeer nauwkeurig beeld van de volatiliteit van zo’n fonds. Hoe korter de beleggingshorizon hoe belangrijker dit element wordt.

Ter info vindt u ook het gemiddelde jaarrendement van de laatste 6 berekeningen.

Als je de berekeningen van de verschillende periodes naast mekaar zet ( want ik maak ze ook voor periodes van 5 jaar, 7,5 jaar en zelfs 10 jaar indien mogelijk ), dan komt er duidelijk tevoorschijn welke beleggingshorizon zo’n fonds vraagt. Iets waar veel te weinig aandacht aan geschonken wordt. De beleggingshorizon die de fondsbeheerders adviseren, blijkt meestal te kort.

Als conclusie nog het volgende: ik weet dat rendementen uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst. Ik verwacht echter ook geen winst van een fonds dat constant negatieve resultaten laat optekenen. Een fonds met recurrent goede resultaten en met een aanvaardbare volatiliteit maakt veel kans om verder te gaan in de goede richting.

Opmerkingen, vragen of suggesties altijd welkom. 

 

 

BACK3 P2 001.jpg

 

 

Als u alle resultaten over periodes van 3 jaar, 5 jaar,  7,5 jaar en 10 jaar EN alle jaarlijkse rendementen sinds 01/01/2000 ( afgesloten op 31 12 2011 ) wil ontvangen in één excelbestand dan kan dat.

U stort 21,78 euro ( BTW inclusief ) op de bankrekening van

BVBA Rosita Kids:   IBAN   BE25 1241 4063 7382   BIC      BKCPBEB1BKB

Met als referentie het e-mailadres waar dit bestand dient toe te komen en eventueel uw BTW-nummer om u een factuur te bezorgen.

Als u het bestand bestelt vanuit Nederland en u vermeldt een geldig Nederlands BTW-nummer dan is de nettoprijs 18 euro.

Aan de hand van dit volledig bestand ( zie voor gedeelten op “Results on 3 year, Results on 5 years… ) kan u duidelijk zien met welke fondsen u geld kan verdienen en welke fondsen er bodemloze putten zijn. U krijgt ook een duidelijk beeld van de tijdshorizon die een fonds nodig heeft om te renderen.

Vermits u het bestand ontvangt in electronische vorm kan u de layout aanpassen naar uw wensen en voorkeuren, kan u fondsen verwijderen die niet in uw gamma passen en kan u dit bestand zelf gebruiken als bronbestand in uw briefwisseling.  

Van zodra wij uw betaling ontvangen, ontvangt u onmiddellijk het volledige bestand.  Vergeet echter uw e-mailadres niet te vermelden.

Na ontvangst van onze factuur beschikt u over onze coördinaten om ons eventuele vragen voor te leggen. Wenst u bepaalde fondsen te zien opgenomen worden in ons bestand, laat het ons dan weten.

 

18:50 Gepost door Alfonds in 6.5.4. Results on 3Y Periods | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.