20-01-12

Het prognose-systeem werkt

Velen lopen te koop met prognoses. Meestal hoor je er daarna niets meer van. Zeker niet als de prognose niet helemaal blijkt te zijn wat ze zou moeten zijn. Zo zijn wij niet.

Wij volgen onze prognose op om te kijken of we ons selectiesysteem nog kunnen verbeteren. Zo krijgt u ook een beeld op de waarde van deze selecties.

Tot vorig jaar selecteerden wij de fondsen die erin slaagden om behoorlijke rendementen te genereren. Ga je echter fondsen alleen beoordelen op hun rendement dan krijg je algauw een bonte mengeling van erg volatiele fondsen. In goede beurstijden zit je daarmee op rozen. Maar... je kan nooit exact voorspellen wanneer de beurskoersen gaan stijgen of wanneer ze de verkeerde kant opgaan. In slechte periodes zit je dan met erg volatiele fondsen al snel op behoorlijke verliezen. De meeste mensen staan daar niet voor te springen.

Vanaf 2012 kijk ik niet alleen meer naar de rendementen maar hou ik ook scherp de volatiliteit in de gaten en tracht ik te streven naar goede rendementen tegen zo weinig mogelijk volatiliteit. Op termijn zullen we zien welke selecties de beste zijn. Voorlopig blijken we echter te slagen in ons opzet want na 16 dagen halen we al een meerwaarde van + 1,98 % en je kan moeilijk stellen dat de beurs in topconditie is.

Selectie 3Y 001.jpg

Ook voor de andere selecties ( ook die van vorig jaar ) werken we aan een evaluatie. Zie aldaar.

Door het feit dat we met fondsen werken, is zo'n selectie wel meerdere weken bruikbaar om er uw aankopen op te baseren. Een garantie op succes kan ik u echter niet geven. Kijk dus altijd even na voor u een kooporder ingeeft.

De commentaren zijn gesloten.