02-02-12

Nog altijd meer dan 5 % per jaar

Gematigde 001.jpg

11:23 Gepost door Alfonds in 6.1. Gematigde portefeuille | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Beste Alfonds,

Ik heb zopas jouw weblog 'ontdekt' en ben geïnteresseerd in het stoploss-systeem dat je hanteert. Er zijn enkele kolommen in je tabel die me niet helemaal duidelijk zijn. Je hanteert blijkbaar een ondergrens van 15% op de huidige waarde (kolom 85%), maar het is me niet duidelijk wat er gebeurt indien het fonds negatief presteert. Wordt het verschil dan verrekend in die 15%? En dan zijn er nog de kolommen 'R ST LOSS', 'Ctr St L' en 'Action'.

Kan je het even verduidelijken?

Dank bij voorbaat.

Leon

Gepost door: Leon | 04-02-12

Reageren op dit commentaar

Die 15% klopt. In de Gedurfde portefeuille ( en in mijn eigen portefeuille ) ben ik zelfs een stoploss van 10 % gaan gebruiken.
In de combinaties heb ik daar tot hiertoe nog niet op gereageerd omdat ik vreesde dat het anders te onoverzichtelijk zou worden.
Voor de Gedurfde ben ik nu van plan om met een dubbele evaluatie te starten: één als buy and hold en één waarin ik nu wel ga reageren als de stoplossdrempel doorbroken wordt. Zo zien we het verschil.
De andere zijn een beetje hulpkolommen om niet altijd moeten te rekenen:
-De CTR-kolom: dagwaarde*85% - R Stoploss : als deze kolom positief wordt, moet dat positief getal bijgevoegd worden bij de R Stoploss. Het bedrag mag dus max 0 zijn. Dat laat zien of ik moet aanpassen.
Kolom Action: dagwaarde - R Stoploss : als deze waarde rood ( negatief ) wordt, dan dient er verkocht te worden.
Ik heb nu wel al mijn fondsen ingedeeld in Volatiele en Minder Volatiele: bij de minder volatiele wordt er niet verkocht. De Volatiele wel: die probeer ik daarna goedkoper terug te kopen. Bij de minder volatiele lukt dat nooit omdat die niet genoeg zakken.
Hopelijk is het nu wat duidelijker geworden.
In mijn eigen portefeuille heb ik nog veel mee kolommen: het percentage vreemde munten, uiteraard verschillende data, het %participatie van een fonds in het geheel, de risicofactor van het fonds en van de totale portefeuille

Gepost door: Al Fonds | 05-02-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.