08-03-12

De Volatiele doet zijn best

 

Volatiele 001.jpg

 

Voor deze evaluatie heeft de euro ons parten gespeeld. Zonder omzetting naar de euro zou onze meerwaarde nog veel groter zijn geweest. Klagen gaan we daar niet over doen want we hebben er zelf voor geopteerd bij de start. Toch stijgt onze hele combinatie met +0,32% en zo klimt ons jaarlijks rendement nog wat dichter naar de 5 % per jaar ( ons eigenlijke streefdoel voor deze combinatie met kapitaalswaarborg ).

De resultaten gaan nog niet allemaal in dezelfde richting en ook deze maal dienen we geen stoploss-drempels aan te passen: zeker een bewijs dat de problemen in de beurswereld nog niet opgelost zijn en zorgen voor de nodige nervositeit.

De twee sterkste cijfers komen allebei van hetzelfde fondsenhuis: Blackrock World Mining groeit in euro met +2,33 % en Blackrock World Gold met +2,37 %. European Smaller Companies van Threadneedle strandt op bijna 2 % meerwaarde ( +1,99 % ).

Dan heb je ook de fondsen die wat tegenwringen en de totale winst afzwakken: Schroders Greater China met een klein verlies ( - 0,48 % ) en Franklin Templeton Asian Growth laat -1,01 % liggen.

Tijdens de volgende evaluatie zullen we misschien ook al wat meer zicht krijgen op de afloop van de “Griekse tragedie”. Misschien tekent zich dan ook een meer duidelijke tendens af.

Vermits ik ook mijn cijfers ga updaten bij het begin van het tweede kwartaal, is het dan misschien ook de moment om aan de hand van die cijfers eens gaan te kijken of we misschien geen veranderingen moeten aanbrengen aan de combinatie.

Ondertussen kijken we uit naar midden maart en de komende lente ?

Tot dan, Al Fonds.

 

21:45 Gepost door Alfonds in 6.2. Volatiele portefeuille | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.